2005.  „Ктиторска вечера за Храм Светог Саве” – за СПЦ и Владу Р. Србије

На 110. – годишњицу Друштва за подизање храма Светог Саве на Врачару, 01. Новембра 2005 године, у Свечаној сали Преседништва Србије је одржана Ктиторска вечера на којој је прикупљено 438.000 евра за завршетак унутрашњих радова у храму. Домаћини те вечери, Патријарх Српске православне цркве Павле и председник Републике Србије Борис Тадић угостили су представнике  91. предузећа и банака. Под редитељском палицом Александра Мандића гостима су се обратили Матија Бећковић, Матеја Кежман, Данило Икодиновић, Бора Дугић и Соња Перишић, хорови „Collegium musicum” и хор Светог Саве Богословског факултета.

Сценарио и режија: Александар Мандић

Извршна продукција: „YES-PRO“ медиа компани

2005.  „Имамо само једну земљу и та земља има само нас” – за Владу Р Србије

У знак сећања на трагичну погибију председника и премијера др Зорана Ђинђића, Демократска странка је одржала свечану академија у Сава Центру, у организацији и продукцији „YES-PRO“ медиа компани. О познанству и дружењу са њим кроз различите ситуације, говорили су његови пријатељи, професори и сарадници, осликавајући људску димензију покојног премијера. Глумци  Љуба Тадић, Мира Ступица, Мики Манојловић, Стефан Капичић, Гордан Кичић, Драган Мићановић казивали су текстове Зорана Ђинђића.  Директан пренос РТС.

Аутор и редитељ програма: Александар Мандић.

Продукција: „YES-PRO“ медиа компани

2003. Сахрана и пратеће церемоније – за Владу Р. Србије

„YES-PRO“ медиа компани је у данима између 12-15 марта 2003. помогла у организацији сахране покојног премијера Др. Зорана Ђинђића. Александар Мандић, био је главни консултант за све церемоније везане за овај догађај, укључујући и телевизијско покривање.

2003. „Прослава Дана Државности”  – за Владу Р. Србије

У порти старе Милошеве цркве, у Старом скупштинском здању у Крагујевцу, 15.02.2003. одржана је прослава Сретења  – Дана државности, под називом “Сретењске Уставне муке” у коме је оживљено време доношења првог српског Устава и зачетка модерне Србије. Сретењски устав наишао је на велико негодовање у српском окружењу. Уметнички програм који је водила Неда Арнерић, описује кратку и несрећну судбину тог документа и узалудне напоре да се ипак сачува. Улоге играли: Војислав Брајовић, Мирко Бабић, Саша Пилиповић, Јован Мишковић и Дејан Цицмиловић, наступао хор “Лицеум”, музичка школа и КУД Абрашевић.

Аутор програма је Александар Мандић

Продукција: „YES-PRO“ медиа компани

2002. „Прослава Дана Државности”  – за Владу Р. Србије

У Крагујевцу, 15.02.2002, по сценарију и у режији Александра Мандића је одржана приредба у Спомен дому у Крагујевцу, која је оживела дан када је проглашен први српски Устав.

Сценарио и режија: Александар Мандић

Продукција: „YES-PRO“ медиа компани

2002. „Донаторска вечера за Храм Светог Саве” – за СПЦ и Владу Р. Србије

Донаторска вечера Друства за завршетак Храма Светог Саве, Хотел “Интерконтинентал”, 26.11.2002. у 20,00 часова.

Сценарио и режија: Александар Мандић

Продукција: „YES-PRO“ медиа компани

2002.   „Светосавска академија’’ – за Владу Р. Србије

Под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства просвете и спорта, у Београду у Студентском културном центру 27.01.2002. у 18х одржана је Светосавска академија. Аутор је Александар Мандић. Угледни гости су између осталог чули и део који издвајамо – речи Светог Саве о томе како нам је живети, из Програма:

„Но и један према другом јединство и љубав у миру чувајући проведите, једни друге распаљујући срдачном вољом, једни друге утврђујући, поучавајући молећи се, трпећи, разумевајући једни друге на подстицање љубави и добрих дела, и просто рећи. На све што је добро, што је спасоносно, што је врлина и што је похвала. Јер рече Господ наш Исус Христос: “Овако заповедам вама да волите један другога, као што и ја вас заволех“;

Извршна продукција: „YES-PRO“ медиа компани

Аутор: Александар Мандић

Views: 64