2006. – 2007.  „Парламентарни избори” –  за Демократску странку

„Yes-Pro“ медиа компани је од 03.12.2006.-18.01.2007. као део Изборног штаба Демократске странке-Борис Тадић активно учествовала у кампањи за парламентарне изборе обезбеђивањем комплетне телевизијске димензије. Кампања за Парламентарне изборе је почела представљањем кандидата Демократске странке у ЕXПО Центру 03.12.2006. за коју смо, уз креативни допринос редитеља Александра Мандића комплетној приредби, путем сателита обезбедили директан пренос на све београдске телевизије и велики број локалних телевизија широм целе Републике Србије. Током преноса смо правили укључења испред ЕXПО Центра где су наши новинари разговарали са ВИП  личностима културног и политичког живота државе. Током Кампање смо, уз редовно слање извештаја о дневним активностима страначких кандидата и председника Демократске странке Бориса Тадића, радили организацију и директне преносе митинга из највећих градова Србије на београдске и локалне телевизије, те монтирали скраћене верзије за одложена емитовања. Током завршне Конвенције у Београдској Арени 18.01.2007. на основу идеје и сценарија редитеља Александра Мандића, сат времена пре официјелне приредбе, обезбедили смо, организовали и реализовали, користећи двоје репортажних кола, директна  укључења и разговор са грађанима, члановима Демократске странке, политичарима, значајним представницима културног живота Србије са 5 пунктова унутар и изван Београдске Арене која су се смењивала свака 2-3 минута уз укључења у коментаторску кабину, ВИП  салон, Хол и ВИП улаз Београдске Арене, те синхронизовано са Службом за међународне односе Демократске странке, пратили и најављивали долазак високих званица из иностранства које су дале подршку странци и њеном председнику Борису Тадићу. Договорили смо и путем сателита обезбедили директан или одложен пренос завршне Конвенције на све београдске телевизије и 32 локалне. Током изборне ноћи, посредством наших камера, у своје програме су се укључивали новинари неколико београдских и локалних телевизија те уживо пратили саопштења и атмосферу из Изборног штаба.

Медијска продукција: „Yes-Pro“ медиа компани

2004. „Председнички избори” – Борис Тадић, за Демократску странку

„Yes-Pro“ медиа компани је са својим тимом успешно обележила телевизијску димензију предизборне кампање председничког кандидата Демократске странке, Бориса Тадића од 06.05. до 27.06.2004. Активно смо учествовали у формирању основне поруке председничког кандидата Бориса Тадића промовишући слоган Александра Мандића „Нема назад“ који је међу грађанима постао синоним за политику демократије на путу ка Европи. Да би пратили дневну актуелност, обезбедили смо сателитски пренос предизборних митинга и организовали пријем слике ка великом броју локалних и београдских телевизија које су могле да преузму директан пренос или да се повремено укључују. Телевизијама које нису биле у могућности да преузму сигнал, дневне извештаје смо умножавали и дистрибуирали. На тај начин је цела Србија била упозната са порукама и циљевима будућег председника Републике. Посредством наших камера и сателитског сигнала, током изборне ноћи организовали смо директан пренос објаве најновијих резултата гласања и укључење новинара различитих телевизија у своје програме уз слику атмосфере из просторија Демократске странке. И наравно, пренос се завршио сликама славља и победе Бориса Тадића, првог председника Републике Србије из редова Демократске странке.

2003. „Парламентарни избори” – Борис Тадић, за Демократску странку

„Yes-Pro“ медиа компани је, као део Изборног штаба Демократске странке, активно учествовала у кампањи за парламентарне изборе обезбеђивањем новинарске, продукцијске и техничке екипе као и технике за директне преносе и пост-продукцију. Пратили смо активности чланова Демократске странке и носиоца листе Бориса Тадића широм Србије. Умножавали смо дневне извештаје и дистрибуирали их на локалне телевизије и у информативне програме београдских телевизија. Креативно смо учествовали у директном преносу митинга из градова Србије и обезбеђивали најповољнију гледаност на том подручју. Путем Телекомових веза смо обезбедили директна укључења са митинга из унутрашњости у вечерње информативне емисије београдских телевизија. Током изборне ноћи, посредством наших камера је гледалиште могло уживо пратити саопштења и атмосферу из Изборног штаба.

2003. „Председнички избори” – Драгољуб Мићуновић за Демократску странку

„Yes-Pro“ медиа компани из Београда је веома активно учествовала у осмишљавању и комплетној медијској подршци кампање председничког кандидата проф. др Драгољуба Мићуновића од  20.10. до 16.11.2003. Наши новинари и сниматељи су свакодневно пратили проф. Мићуновића на путу кроз Србију и бележили његове посете и разговоре са радницима, интелектуалцима, децом, сељацима…Све те догађаје смо бележили и током ноћи монтирали кратке, информативне филмове које смо умножавали и дистрибуирали великом броју локалних телевизија за потребе њихових информативних емисија. У сваком већем граду Републике Србије смо организовали трибине где је проф. Мићуновић могао да разговара са народом, да чује њихове проблеме и потребе. Све те трибине смо директно преносили преко њихових локалних телевизија и телевизија других градова тога региона с обзиром на сличности проблема са којима се сусрећу. Директно смо, за београдске телевизије, преносили завршну конвенцију из Центра Сава у Београду. Током изборне ноћи смо омогућили великом броју новинара да се испред наших камера укључе у информативне емисије својих матичних телевизија и да прате објављивање најновијих резултата гласања.

Views: 61