28. и 29.07. 2018. – Моцартова опера “Дон Ђовани” у Комбанк дворани

Дон Ђовани је инспирација америчкој музичкој асоцијацији „GIPAC“ и  уметничким партнерима из Комбанк дворане, да овог лета ту легенду поставе на сцену реновиране биоскопске, концертне, и позоришне сале настале на темељима чувеног београдског Дома синдиката.

Чланове Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, предводио је маестро Грегори Букалтер, диригент из Метрополитен опере из Њујорка.

На сцени су били првакиња опере Народног позоришта примадона Јасмина Трумбеташ Петровић, Александар Стаматовић, Стеван Каранац, Мирослав Марковски, Марко Пантелић, али и светски познати уметници Џонгтао Ли, Ванже Жанг, Жанг Жанг, Јуксјуан Чи, Мињон Хао. Режија је поверена младом редитељу Александру Николићу.

ТВ снимак у продукцији „YES-PRO“, редитељ Александар Мандић

24.07.2018. – Вече посвећено Моцарту

“GIPAC” окупља младе музичке таленте из читавог света и у сарадњи са Општином Обреновац, у организовали су гала концерт посвећен делима Волфганга Амадеуса Моцарта.

На позоришној сцени СКЦ-а наступили су оперски певачи, музичари и пијанисти међу којима један од најбољих кинески пијаниста млађе генерације Си-Синг-Ју. Симфонијским оркестром дириговао је Цуен Јуен из Метрополитен опере.

ТВ снимак у продукцији „YES-PRO“, редитељ Александар Мандић

23. марта 2018. – Музички пут свиле: Концет “Spring Reunion” (Пролећни сусрет) – Београдска филхармонија

Концерт Пролећни сусрет са програмом класичне концертне литературе на којем је диригент и композитор Џин Фу окупио кинеске и српске уметнике одржан је у сали Београдске филхармоније.

Учесници су били сопран Ванже Жанг и баритон Џонтао Ли сопран Марија Јелић и баритоно Милан Младенов, а поред класичне западноевропске музичке баштине (Моцарт, Пучини, Верди, Дворжак) премијерно су изведене композиције кинеских аутора Лиу Тиесхана и Мао Јуана, “Игра народа Јао”, која се изводи у светским дворанама попут Карнеги хола. 

Оркестар „IPOC“ (International Prodigy Orchestra & Choir), као део „GIPAC-a“, био је састављен од музичара из Београда, тако да је концерт део шире платформе која је пре свега окренута младим уметницима.

ТВ снимак у продукцији „YES-PRO“, редитељ Александар Мандић

Међународна музичка организација „GIPAC“ има седиште у Бостону и „YES-PRO“ је њихов партнер у Србији за медијску продукцију.

Views: 55